Hoe het begon... Once upon a time.....

In augustus 1996 start de Streekmuziekschool Alphen a/d Rijn met een klein popkoor. 

Ibo van Ingen.Ibo van Ingen is sinds 1980 werkzaam als docent op de muziekschool. Hij studeerde piano, klavecimbel en zang. Hij legde zich toe op het zingen van oude muziek in kleine ensembles en als solist (oratorium).

Het idee om een popkoor op te richten komt van Ibo. Na een kleine workshop in het voorjaar van 1996, waar ongeveer 15 enthousiastelingen aan meewerken, blijkt er duidelijk behoefte aan een nieuw geluid. In Alphen en omstreken zijn al heel veel koren actief, maar op het gebied van de lichte en populaire muziek is er dan nog niet veel.
Het wordt een succes. Het koor, dat repeteert op donderdagavond, groeit uit tot ongeveer 25 leden. Al gauw is het nodig om het koor te splitsen en op dinsdagavond nog een koor op te richten. Beide koren groeien uit tot hun huidige omvang van ongeveer 35 40 zangers en zangeressen.

Twee geluiden, meer klankkleur

Dan wordt het tijd wat meer aan de weg te timmeren. Beide koren krijgen een naam: het koor van de donderdagavond heet voortaan POPKORN en dat van de dinsdagavond  POPPLEASURE. 

Het aantal leden van de koren blijft door de jaren heen steeds op niveau, alhoewel beide koren nog steeds op zoek zijn naar mannen (tenoren, baritons, bassen) en sopranen. Dus, beste lezer, ben je tenor, bariton, bas of sopraan, meld je gauw aan.

Een nieuwe weg

In verband met zijn drukke werkzaamheden besluit Ibo eind 2013 afscheid te nemen van Poppleasure. Voorlopig blijft hij zich nog wel inzetten voor Popkorn.

Maarten van Wijk

De nieuwe man aan het roer van Poppleasure, vanaf 1 januari 2014, is Maarten van Wijk.
Hij is afgestudeerd aan het conservatorium in Rotterdam en sinds 2009 als docent AMV en koordirigent verbonden aan de Streekmuziekschool.
Maarten heeft een geheel eigen stijl en het repertoire wordt fors vernieuwd, deels met door hemzelf gecomponeerde / gearrangeerde muziek. Al blijft natuurlijk ook een aantal vertrouwde songs op het programma staan.